Yannick de Muelenaere - Horse and Balance

Horse & Balance helpt mensen hun dromen met paarden waar te maken. Ik geef lezingen, workshops en privélessen en heb vaak paarden in training. Hierbij staat altijd hetzelfde gegeven centraal; de band tussen paard en mens aansterken om zo verbluffende resultaten te behalen.

Na de aankoop van mijn eerste eigen paard op mijn veertiende merkte ik dat ik niet altijd even veilig en in harmonie met mijn paard kon omgaan. Mijn vader sleurde me toen mee naar een Natural Horsemanship demonstratie. De dressuurfreak in mij was aanvankelijk heel sceptisch over het hele gebeuren, maar heel snel werd het mij duidelijk wat ik met deze manier van werken allemaal kon bereiken.

Gedreven om meer bij te leren nam ik de volgende jaren deel aan verschillende workshops en stages in binnen- en buitenland. Onderaan vind je een ingekort lijstje over bij wie ik zoal bijscholingen volgde. De band met mijn paarden werd steeds beter en ik had enorm veel plezier in wat ik allemaal kon bereiken. Zowat alle boeken en dvd’s over het onderwerp die ik tegenkwam staan ondertussen op mijn boekenplank.

Tijdens de jaaropleiding op Horseman’s Paradise in 2014 kon ik mijn passie voor dressuur herintroduceren. Ik raakte er bekend met de Academische Dressuur in Combinatie met Natural Horsemanship en was meteen verkocht. In 2015 heb ik ook de instructeursopleiding hier afgerond, waar ik leerde werken met moeilijke of jonge paarden en me verder kon ontwikkelen in de Academische Rijkunst. In de zomer van 2016 startte ik opnieuw een jaaropleiding bij Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United om me verder te ontwikkelen in de combinatie sport en horsemanship. Ik leerde er vooral nog meer over hoe je een paard correct biomechanisch naar een hoger niveau kunt trainen zonder afdoen te doen aan zijn psychologische noden. Sleutelwoorden tijdens deze opleiding waren speelsheid, bewegingsvrijheid en balans. Ondertussen heb ik het eerste jaar succesvol afgerond en start ik komende tijd met een vervolgjaar.

Om nog beter zowel rijtechnische als gedragsproblemen te begrijpen volg ik de komende jaren ook de opleiding Osteopathie voor paarden bij Hippo sofia in Nederland.

Gevolgde Opleidingen

2016-huidig: Progressief Trainingsjaar – Sport & Horsemanship United

2016: Toeschouwer Masterclass Linda Parelli

2015-huidig: Osteopathie voor paarden – Hippo Sofia Academie

2014-2015: Jaaropleiding en Instructeursopleiding – Horseman’s Paradise

2015: driedaagse freestyle en Liberty met 5ster Parelli Instructeur Berni Zambail

2014: tweedaagse Academische Rijkunst met Greetje Hakvoort van Human & Horse Academy

2013: Maand stage bij Parelli Instructeur Marie-Claire De Selliers, Haras du Plessis, Frankrijk

2013: driedaagse Clickertraining met Alexandra Kurland

2013: Toeschouwer tweedaagse vrijwerk met Honza Blaha

2012: twee maanden stage bij Parelli Instructeur Marie-Claire De Selliers, Haras du Plessis, Frankrijk

2008: Driedaagse Clickertraining met Nathalie Penquitt

2008: Level 3 cursus met 4ster Parelli Instructeur Michael Grohmann

2008: Workshop true horsemanship through feel met Leslie Desmond

2007: Toeschouwer driedaagse Klaus Ferdinand Hempfling

2007-huidig: Online Parelli programma

2005: Eerste ervaring met Natural Horsemanship op driedaagse bij Parelli Instructeur Eddy Modde